• Space

Rekonštrukcia krízového centra pre týrané matky a ich deti je najviditeľnejšou investíciou do projektu. Uskutočnená vďaka grantu Nadácie Granvia, fotky pred a po hovoria sami za seba. Výmenou radiátorov, starých okien, sanity a zakúpením nových lôžok sa kapacita ubytovne zvýšila o tristo percent.

Budova, ktorú organizácii venovalo mesto bola navyše vymaľovaná a viditeľné zmeny inšpirovali aj zástupcov mesta a miestnu komunitu, aby takisto pomohli svojou troškou. Viacerí priniesli nepoužívaný nábytok, vybavenie do kuchyne, či knihy na spestrenie spoločných priestorov. Týrané matky s deťmi tak našli svoje útočisko v dôstojných a čistých priestoroch, navyše v lone krásnej lokality malého mesta. Pod dohľadom profesionálnych sociálnych pracovníkov opäť nabrať energiu na nový začiatok. Primerná dĺžka pobytu klienta je 6 mesiacov. Patrónka projektu, Mia Bajáková, pomohla pracovníkom CSS Krupina sprostredkovať spoluprácu s Občianskym združením, ktoré zabezpečuje kurzy finančného manažmentu. Tieto kurzy sú prínosom pre klientky, ktoré majú častokrát nižšie vzdelanie alebo veľmi málo skúseností vo finančnom sektore. Do hľadania vhodného kurzu sa aktívne zapojil aj organizácia Protect Work.

Patrón projektu: Mia Bajáková

,,Čarovná Krupina má svojich čarovných ľudí. Sú nimi zamestnanci a dobrovoľníci krízového centra, ktorí sa podujali na náročnú úlohu rekonštrukcie. Verím, že novo zariadené prostredie prinesie aspoň malú útechu tým, ktorý tam zakotvia. Pevne verím a dúfam, že každý len nakrátko.“

• Space

Mestské divadlo z Pasáže je nezisková organizácia predstavujúca profesionálne divadlo na Slovensku, ktoré ako jedine svojho druhu, pracuje s ľuďmi s mentálnym postihnutím.

Divadlo je tvorené skupinu pätnástich hercov so zdravotným postihnutím, ktorí pre divákov prinášajú predstavenia zobrazujúce nielen umenie, ale aj silné ľudské posolstvá. Nadácia GRANVIA podporí Mestské divadlo z Pasáže vybudovaním menšieho divadelného štúdia v externých priestoroch budovy, čím by mala organizácia možnosť realizovať rôzne aktivity (umelecké vzdelávanie, verejné diskusie, detské predstavenia, divadelná čajovňa) a tým zlepšiť pracovné podmienky hercov či priblížiť ich každodennú prácu verejnosti.

Patrón projektu: Róbert Kišš

„Najskôr som si pomyslel – v čom im už len ja môžem pomôcť, veď sú to profesionáli. Po osobnom stretnutí s manažérmi divadla sa predstavy začali rysovať – popracujeme na priblížení života a práce týchto hercov širšej verejnosti.“